Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ

 

Μια νέα εποχή πρόκειται να αρχίσει. Τα Jeep® 4xe έρχονται για να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη: πιο ευέλικτη και ικανή, περισσότερο βιώσιμη και σύγχρονη από τα παραδοσιακά SUV. Χτίζουμε τη νέα εποχή πάνω στο πνεύμα της περιπέτειας που χαρακτηρίζει την μάρκα διαχρονικά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

Το νέο Jeep® 4xe θα είναι ένα Plug-In Hybrid όχημα , το οποίο θα αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα που θα κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα κινεί τους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4 kW, η οποία θα φορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή θα φορτίζεται εξωτερικά. Μόλις φορτιστεί, η μπαταρία θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να λειτουργήσει ως ηλεκτρικό όχημα με πλήρη ισχύ μέχρι και απόσταση 50 χλμ.

 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Θέλετε να πάρετε μια πιο γρήγορη εμπειρία φόρτισης απευθείας στο σπίτι; Δοκιμάστε το Wallbox και τα άλλα ειδικά αξεσουάρ Mopar, για να φορτίσετε το έξυπνο υβριδικό σας 4xe Jeep®. Για να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται και να αισθανθείτε ακόμα πιο ελεύθεροι .

 

ΝΕΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

 

Hybrid, Electric και e-Save επιλογές οδήγησης. Επιπλέον, το νέο Selec-Terrain® προσθέτει μια νέα αποκλειστική λειτουργία: τη λειτουργία Sport, για να αυξήσει την απόδοση και να βελτιώσει την ανταπόκριση του συστήματος διεύθυνσης.

Τι είδους ηλεκτρικών/υβριδικών κινητήρων υπάρχουν;

 

ICE: Kινητήρας εσωτερικής καύσης, είναι ο παραδοσιακός κινητήρας θερμικής ενέργειας (βενζίνη, ντίζελ κ.λπ.) στον οποίο η καύση καυσίμου ενεργοποιείται μέσω ενός οξειδωτικού (συνήθως αέρα) μέσα σε ένα θάλαμο καύσης που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κυκλώματος κίνησης του υγρού.
MHEV: Κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Η μπαταρία φορτίζεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και από το φρενάρισμα με ανατροφοδότηση. Δεν επιτρέπει την οδήγηση σε ηλεκτρική λειτουργία.
HEV: Κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Η μπαταρία φορτίζεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και από το φρενάρισμα με ανατροφοδότηση. Η απόδοση της μπαταρίας επιτρέπει σύντομες μετακινήσεις σε ηλεκτρική λειτουργία.
IBRIDO PLUG-IN: Κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Η μπαταρία φορτίζεται επίσης από μια εξωτερική πηγή (πρίζα φόρτισης) και από ανατροφοδοτική πέδηση. Η απόδοση μπαταρίας επιτρέπει μεγάλες διαδρομές σε ηλεκτρική λειτουργία.
BEV: Αποκλειστικά από ηλεκτρικό κινητήρα. Η οδήγηση είναι ηλεκτρική και η φόρτιση επιτυγχάνεται μόνο μέσω εξωτερικής πηγής και ανατροφοδοτική πέδηση.
REEV: Μικρή βενζινοκίνητη γεννήτρια για να επαναφορτίσει την μπαταρία και να επιτρέψει εκτεταμένη εμβέλεια όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή.

 

Γιατί να υιοθετήσετε την plug-in υβριδική επιλογή;

 

Το Plug-In Hybrid είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χρήσης ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, μέσα στον υβριδικό κόσμο, το Plug-In Hybrid εγγυάται τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ ηλεκτρικής εμβέλειας, χρόνου φόρτισης, οικονομίας καυσίμου και απόδοσης.

 

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα ενός plug-in υβριδικού οχήματος; 

 

Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα προσφέρουν πολλά από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, αθόρυβες διαδρομές και μηδενικές εκπομπές στην περίπτωση της καθαρής ηλεκτρικής οδήγησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ευελιξία μιας συμβατικής μηχανής καύσης για μεγαλύτερες διαδρομές χωρίς να χρειάζεται να επαναφορτίζετε απαραίτητα την μπαταρία από εξωτερική πηγή. Ο συνδυασμός του κινητήρα καύσης και του ηλεκτρικού κινητήρα μπορεί επίσης να επιτρέψει στο όχημα να παρέχει υψηλότερο επίπεδο ροπής και απόδοσης σε σύγκριση με τους συμβατικούς κινητήρες μεγαλύτερης εμβέλειας.

Το Jeep 4xe θα αποτελέσει μια προηγμένη λύση, η οποία θα αυξήσει την απόδοση και την οδηγική άνεση εξασφαλίζοντας μειώσεις στο λειτουργικό κόστος και χαμηλότερες εκπομπές από τα θερμικά οχήματα.

Τι είδους ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι το Jeep® Renegade και το Compass 4xe;

 

Το Jeep Renegade και το Compass 4xe θα είναι Plug-In υβριδικά ηλεκτρικά 4x4 οχήματα, εξοπλισμένα με βενζινοκινητήρα, ο οποίος οδηγεί τους μπροστινούς τροχούς, και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος οδηγεί τους πίσω τροχούς βελτιώνοντας την ικανότητα εκτός δρόμου. Οι δύο κινητήρες θα λειτουργήσουν μαζί, με αυτόματη διαχείριση από το όχημα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4 kW που επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης με φρενάρισμα ανατροφοδοτικής λειτουργίας και δυνατής εξωτερικής επαναφόρτισης μέσω του ηλεκτρικού δικτύου. Η μπαταρία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργεί ως ηλεκτροκίνητο όχημα έως και 50 χλμ όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αν η μπαταρία προσεγγίσει το τέλος της φόρτισης, ο βενζινοκινητήρας παρεμβαίνει αυτόματα για να τον επαναφορτίσει κατά την οδήγηση, για να διασφαλίσει μια σταθερή διαθεσιμότητα του δίσκου 4xe.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την φόρτιση της μπαταρίας;

 

Ο χρόνος φόρτισης θα κυμαίνεται μεταξύ μιάμισης ώρας, όταν χρησιμποιείτε γρήγορη φόρτιση  (Easy Wallbox™ υψηλής ισχύος ή δημόσια στήλη φόρτισης), εως περίπου τρεις ώρες στην περίπτωση που επιλέξετε οικιακή πρίζα στο μέγιστο επίπεδο ισχύς φόρτισης. 

 

Με ποιους τρόπους θα φορτίζεται το όχημα; 

 

Το όχημα θα φορτίζεται κατά τη διάρκεια της πορείας ή συνδέοντάς το σε μια εξωτερική πρίζα. 

 

Θα έχει το σύστημα γρήγορη φόρτιση ή μόνο τυπική λειτουργία φόρτισης; 

 

Το σύστημα φόρτισης παρέχει  τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης έως 7,2kW